Whirlpool dosledno razvija održive i ekološke proizvode i tehnologije koje poboljšavaju život kod kuće.

Whirlpool poboljšava svakodnevni život kod kuće na održiv način

Naša vizija u Whirlpool kompaniji je poboljšanje života kod kuće. Znamo da ispunjavanje te vizije zahteva od nas da razmišljamo ne samo u smislu četiri zida oko nas i zajednica u kojima živimo, već i planete na kojoj živimo. Tokom naše istorije dosledno smo razvijali proizvode i tehnologije koje ispunjavaju ovu viziju.

Marc Bitzer, predsednik i izvršni direktor Whirlpool Corp.

Whirlpool tehnologije koje pomažu u očuvanju resursa i očuvanju naše planete

Karakteristike Whirlpool proizvoda automatski prilagođavaju potrošnju energije i vode u mašinama za pranje veša i sudova.

6TH SENSE tehnologija

Intuitivna inteligencija. Napredne performanse.

Whirlpool 6TH SENSE tehnologija vam pomaže da automatski odaberete prava podešavanja zahvaljujući pametnim senzorima u proizvodima. Naše intuitivne funkcije mogu automatski prilagoditi potrošnju energije i vode u mašinama za pranje veša i sudova. Minimiziraju temperaturne fluktuacije u vašem frižideru i zamrzivaču ili prilagođavaju potrošnju deterdženta u vašoj mašini za pranje veša. Sve da bi se vaš život poboljšao na održiv način.
Nove Whirlpool Supreme Silence mašine za pranje veša koriste najminimalniju potrebnu količinu vode zahvaljujući naprednoj tehnologiji.

WaterSave tehnologija

Napredna tehnologija poboljšava performanse čišćenja

Nove mašine za pranje veša Whirlpool Supreme Silence koriste najminimalniju potrebnu količinu vode kako bi osigurale izuzetne uštede u bilo kom trenutku.
Kako se količina vode koja se koristi prilagođava prema opterećenju, a voda se prska direktno na odeću preko glatke gornje mlaznice, ova napredna tehnologija poboljšava performanse čišćenja, obezbeđujući povećanu efikasnost.
*Testirano pri punom opterećenju 45 min, pamuk, šareni veš i ECO 40-60 programi sa ili bez WaterSave i 6TH SENSE tehnologija.
AutoDose tehnologija autodoziranja štedi deterdžent pri svakom važnom ciklusu.

AUTODOSE sistem

Štedite deterdžent uz Autodose (automatsko doziranje)

Ušteda deterdženta u svakom ciklusu je važna: važna je za vas, za vašu odeću i za planetu.
Zbog toga nova mašina za pranje veša Whirlpool ima AutoDose, sistem automatskog doziranja koji omogućava uštedu do 30%* deterdženta pri svakom pranju i osigurava do 26 ciklusa** bez dopunjavanja. Doziranjem prave količine deterdženta, ovim efikasnim doziranjem takođe se izbegava habanje vlakana uzrokovano prekomernom upotrebom deterdženta.
Odricanje od odgovornosti:
* U poređenju sa preporučenom dozom najprodavanijih (koncentrovanih) tečnih deterdženata.
** Korišćenje rezervoara za tečni deterdžent sa količinom punjenja od 5 kg (normativno punjenje pamuka prema standardu IEC 60456) i koncentracijom deterdženta od 4X (srednje 20
NaturalDry je sistem dizajniran za ravnomerno sušenje posuđa zahvaljujući prirodnom protoku vazduha.

NATURALDRY TEHNOLOGIJA

Zagarantovana maksimalna efikasnost i sigurnost

Do 70% bolji rezultati. Do 15% manja potrošnja energije*. NaturalDry je sistem za automatsko otvaranje vrata dizajniran za ravnomerno sušenje posuđa zahvaljujući prirodnom protoku vazduha. Vrata se automatski i bezbedno otvaraju samo kada unutrašnja temperatura značajno padne, kako bi prirodni vazduh ušao u mašinu za pranje sudova i osušio svaki predmet uz izvanredne rezultate i veliku uštedu energije.
*zasnovano na prosečnim performansama sušenja i odgovarajućoj potrošnji energije Whirlpool ugrađene mašine za pranje sudova sa 2 fioke i NaturalDry za kombinovano opterećenje uključujući plastiku, staklo, čelik i porcelan u poređenju sa Whirlpool ugrađenom mašinom za pranje sudova sa 2 fioke bez NaturalDry opcije. Rezultati sušenja mogu da variraju u zavisnosti od modela mašine za pranje sudova i opterećenja.
Whirlpool indukciona ploča za kuvanje sa CleanProtect tehnologijom

CLEANPROTECT

Zaštitite planetu dok čistite ploču za kuvanje

CleanProtect tehnologija se sastoji od nano premaza koji pokriva površinu indukcione ploče za kuvanje. Zahvaljujući njemu, možete da očistite ploču za kuvanje koristeći samo vodu i uštedite do 6 boca odmašćivača*
*Ušteda izračunata u periodu od 1 godine, s obzirom na 11,4 ml generičkog odmašćivača (ekvivalentno 6 sprejeva) koji se koristi 8 puta nedeljno; kapacitet boce 750 ml.

Saznajte koliko vode i energije možete uštedeti

Whirlpool uređaji se prilagođavaju potrebama potrošača, obezbeđujući iskustvo bez napora i poštujući planetu i njene resurse zahvaljujući našoj 6TH SENSE tehnologiji. Kombinuje intuiciju, performanse dok minimizira bacanje hrane, upotrebu vode, hemikalija i energije. Vreme je da uključite režim štednje sa Whirlpool markom! Zahvaljujući 6TH SENSE tehnologiji možete lako da uštedite oboje: novac i planetu! Svaki ciklus vam donosi savršene rezultate i uštedu energije i vode i na taj način doprinosi održivosti i ekologiji.

Whirlpool je dobio zlatnu medalju za EcoVadis posvećenost održivosti 2022.

EcoVadis, međunarodna agencija za ocenjivanje koja ocenjuje učinak kompanija i njihovih lanaca snabdevanja na ekološke, društvene i etičke teme, dodelila je kompaniji Whirlpool EMEA zlatnu medalju za Ecovadis ocenu održivosti 2022. Dodela zlatne medalje stavila je Whirlpool u ​​prvih 5% globalnih kompanija koje su ocenjene, čime se prepoznaje naša dugogodišnja posvećenost održivosti životne sredine i društvenoj odgovornosti.